Реклама

събота, 25 април 2009 г.

10 СТРАТЕГИИ ЗА ТОПЕНЕ НА МАЗНИНИ - ЧАСТ 2

  • Стратегия № 6 – Редувайте въглехидратите

    Последните 1- 2 хранения за деня трябва да са богати на ниско- енергийни въглехидрати с много вода: всякакви зелени салати, тиквички, краставици, целина и аспержи. Те ще ви заситят и имат достатъчно влакна, за да подобрят преминаването на храната през стомаха и да избутат мазнините навън по- бързо.

  • Стратегия № 7 – Въртете количеството въглехидрати

    Приемът на едно и също количество въглехидрати всеки ден, забавя топенето на мазнините. За да шокирате тялото, в един ден ги намалете до 200 калории, на следващия ги увеличете на 300, на 3- ия ден на 400- 500 и на 4- ия се върнете на обичайното количество. Тялото ще се опита да се адаптира- т.е. ще продължи да топи мазнини.

  • Стратегия № 8 – Пийте често вода

    Без течности тялото просто не може ефикасно да преработи въглехидратите в енергия. Тъй като 70% от мускулите са вода, те разчитат на нея за функционирането си и когато тя свърши, не могат да се заредят с хранителни съставки или аминокиселини. Освен това процесът на разграждането на мазнините – особено тези под кожата, зависи от хидратацията, затова ако ще топите мазнини трябва да пиете повече вода.

  • Стратегия № 9 – Закуската!

    Никога не я прескачайте- тя е най- важното хранене за деня, особено когато искате да повишите метаболизма. По време на сън той се забавя и не се покачва, докато не хапнете. Затова веднага след ставане закусете- ако първо правите кардио, закуската трябва да е в рамките на 90 минути след него.

  • Стратегия № 10 – Свободен ден

    След примерно 5 седмици диета тялото ви може да работи с постоянно темпо, но да не можете да понесете още един ден лишения. Дайте си един свободен ден, в който ядете всичко: омлет, бекон, пица, сладолед и т.н. Колкото и да изглежда странно, това няма да попречи на топенето на мазнините. Но и тук си има правила: в хода на деня храненията трябва да стават все по- чисти. Може да закусите с бекон и кекс, обядът да е пица или хамбургер с пържено, но вечерята трябва да е чисто телешко филе с печен картоф и зеленчуци. Този подход казва на тялото, че гладът е минал и то трябва да спре складирането на мазнини, особено около корема. При такъв сигнал то повишава метаболизма, но... на следващия ден трябва да се върнете обратно към диетата и здравите тренировки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар