Реклама

вторник, 17 март 2009 г.

Всичко за трицепсите



Ако искате огромни ръце, абсолютно задължително е да развиете трицепсите. Освен че са две трети от обема им, те дават пълния им и закръглен вид, който се забелязва даже под ризата. Нещо повече: без силовото им участие може да забравите за големи постижения на лежанката.
В тренировката им няма тайни: трябва ви поне изолиращо движение тип екстензия и едно смесено, в което в което участват и предните делтоидеуси и гърдите. В програмата ви винаги трябва да има смесено движение в което да използвате големи тежести.

· Кофички- абсолютният крал на всички упражнение за трицепси. Позволяват големи тежести и доста по- големи натоварвания от изолиращите движения.
· Изтласкване от лег с тесен хват- отлично упражнение, което много лесно може да се изпълни неправилно и да се превърне в изтласкващо за гърди. Достатъчно е да разперите лакти настрани– ако те са прибрани до тялото, акцентирате върху трицепсите.
· Избутване на макара- за трицепсите има три основни типа упражнения на скрипец.
1. Избутване на горен скрипец от стоеж– с прав, ЕZ, V лост, с ръкохватка или въже накрая.
2. Горен скрипец със гръб към него- разгъвате ръце над главата, накланяйки се леко напред. Така натоварвате дългата глава на трицепсите.
3. Долен скрипец- кикбек и екстензия от лег.

Няма коментари:

Публикуване на коментар