Реклама

неделя, 22 март 2009 г.

Кей Грийн – Феноменалния



Роденият през 1974 година в Ню Йорк Кей започва да тренира на 12 г. , а на 14 г. Печели първото си състезание- „Мистър Кънектикът” за младежи. На 17 г. вече е 118 кг. без никаква химия, а на 19 г. става професионалист в Световната федерация за натурален бодибилдинг и му дават прякора Феномена.

Кей вече е прочут не само с невероятната си плътност, но и с ексцентричните си хранителни навици. Решил, че ключът към успеха е в протеина, той яде дневно по 30 пилешки гърди и 192 белтъка (няма грешка- 192!). През 2004- а минава при професионалистите в IFBB. В първите 2 г. при тях Феноменалния не изглежда никак феноменален: 14- и на „New York Pro” през 2005- а през 2006- а е извън класирането на „Ironman” и „New York Pro”, и пак 14- и на „Colorado Pro”. Но това е затишие пред буря: През 2007- а е 6- ти на „New York Pro” и печели наградата за най- добри ръце. На това състезание отбелязва астрономически напредък и вдига залата на крака. На „Shawn Ray Colorado Pro” Кей печели първото си професионално състезание плюс наградата за най- добър позьор и е обявен за най- прогресиращият културист на 2007- а. През 2008- а е 3- и на „Arnold Classic”.

При последната си свръхинтензивна аеробика Кей Грийн изпаднал в комична ситуация. Бягащата пътечка дотолкова изцедила силите му, че успял само да слезе от нея и да се просне на пода в несвяст. Бдителни трениращи (които скоро не са правили кардио) помислили, че е умрял и се обадили на 911. В Америка в такива случаи пристигат заедно пожарна, бърза помощ и полиция. Като чул сирените обаче Кей се свестил, добрал се до колата си и се прибрал на собствен ход. Така се топят мазнини- няма лабаво.

Няма коментари:

Публикуване на коментар